Bellen in het Buitenland

Bij bellen in het buitenland gelden andere regels dan bij bellen in Nederland.

Ten eerste is het belangrijk dat je, je roaming aanzet op je telefoon. Deze roaming zorgt er namelijk voor dat je een ander netwerk dan je eigen netwerk kunt gebruiken. Je kunt hierbij dus op netwerken in het buitenland, en hiervan gebruik maken als je op vakantie bent of als je een bezoekje brengt in een ander land.

Bellen in het BuitenlandRoaming werkt ook alleen in het buitenland want in Nederland kun je alleen maar gebruikmaken van je eigen netwerk. Maar wanneer de roaming aangezet wordt, kun je wel rekenen op een hoge telefoonrekening. De providers hebben onderling afspraken gemaakt voor het gebruik van elkaars netwerk.

Deze kosten worden uiteindelijk allemaal doorgestuurd naar de klant en niet naar de provider. Dit is het wat voor de hoge kosten zorgt als je gaat bellen in het buitenland.

Maar op het gebied van bellen in het buitenland is wel veel veranderd en verbeterd in de afgelopen jaren. Vroeger waren de tarieven nog veel hoger dan nu. Elk jaar dalen de tarieven op het gebied van bellen in het buitenland.

Dit zorgt ervoor dat je op dit moment in EU-landen voor een prima tarief kunt bellen en internetten. Ook hebben providers vaak internet en belbundels voor in het buitenland. Deze kun je tijdelijk inschakelen om de kosten in het buitenland te drukken.

Kosten voor bellen in het buitenland?

Als je belt in het buitenland betaal je het tarief van de provider. Het gaat hier om de provider van wie je gebruik maakt van het netwerk.

Een smartphone zoekt in het buitenland meteen naar het beschikbare netwerk. Dit gebeurd wel alleen op het moment dat de roaming aan staat. En er wordt een netwerk gekozen waar jouw eigen provider afspraken mee heeft gemaakt.

Vaak ontvang je een SMS met daarin de kosten voor bellen in het buitenland en internetten in het buitenland. Deze kosten zijn dus afhankelijk van de provider die op dat moment voor jou beschikbaar is.

Als je naar een Nederlands nummer belt, dat op dat moment ook in het buitenland is, betaalt degene die belt de kosten voor het bellen naar Nederland. Degene die gebeld wordt betaald voor het ontvangen van het telefoontje. SMS’en is vaak een stuk goedkoper als je in het buitenland zit. De ontvanger van de SMS betaald namelijk helemaal niks.