Surfen en Bellen zonder beperkingen

De term zonder beperkingen wordt in de telefoon en internet wereld vaak aangeduid met onbeperkt.

SURFEN EN BELLEN ZONDER BEPERKINGENMaar omdat de term onbeperkt meerdere betekenissen heeft hier is het een erg onduidelijk begrip.

Dit omdat onbeperkt niet altijd echt onbeperkt is, er zit vaak wel een beperking aan.

Veel providers hebben dit onbeperkt bellen en surfen wel in het pakket. In dit artikel bespreken we de grootste voor- en nadelen.

Er zijn op dit moment een aantal providers welke het surfen en bellen zonder beperkingen aanbieden. Dit zijn: Robin Mobile, Vodafone, Youfone, T-Mobile en KPN. Het bellen en surfen zonder beperkingen houdt in dat de klant een vast bedrag per maand betaald en dan kunnen ze onbeperkt bellen.

Het onbeperkt bellen is wel alleen naar Nederlandse nummers. Maar je mag wel onbeperkt naar vaste nummers en naar mobiele nummers bellen. Hi en Telfort hebben ook een soort bellen zonder beperkingen in het pakket. Je mag bij Hi en Telfort onbeperkt naar nummers van dezelfde provider bellen. Je belt dus van Hi naar Hi en van Telfort van Telfort.

Surfen en Bellen zonder beperkingen

Ook zijn er verschillende providers welke onbeperkt internet aanbieden. Dit betekent dat je overal en altijd snel internet hebt. Hiermee kun je het maximale uit jouw smartphone of tablet halen.

Het grootste voordeel hiervan is dat je geen onverwachte kosten hebt buiten je bundel. Je komt aan het einde van de maand dus niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Onbeperkt internet betekent dat je zonder extra kosten altijd onbeperkt toegang hebt tot het internet. Dit met de snelheid die jouw provider aanbiedt. Bij de meeste providers betekent onbeperkt dus ook echt onbeperkt. Maar soms worden er gewoon veel gigabytes aangeboden waardoor de provider denkt dat men dit nooit opmaakt per maand.

Dat is ook weleens de reden dat het onbeperkt internet wordt genoemd, dit terwijl het eigenlijk niet echt onbeperkt is. Soms betekent onbeperkt ook dat wanneer de klant zijn of haar bundel op heeft, degene nog steeds toegang heeft tot het internet maar dan tegen een lagere snelheid dan normaal.

Soms zit dit bij de bundelkosten in en andere keren moet men hier een klein bedrag extra voor betalen per maand. Providers kunnen er ook voor kiezen om met piek- en daluren te werken tijdens het onbeperkt surfen. Je mag in deze uren onbeperkt internetten voor een hele hoge snelheid. In de piekuren wordt de snelheid iets lager dan tijdens de daluren.