Wat is 4G?

Een tijdje geleden was dit echt het nieuwe begrip in heel Nederland: 4G. Maar wat wordt er precies met 4G bedoeld en wat kun je precies met 4G?

4GHet is namelijk wel een grote verandering, an 3G naar 4G. In dit artikel de grootste veranderingen om je voor te bereiden op de overgang naar 4G netwerk.

Zoals al eerder gezegd is 4G dus de vervanger van het 3G netwerk wat er nu in heel Nederland is. 4G kan worden gezien als een nieuwe technologie.

Het is het nieuwste op het gebied van dataverkeer. Dit betekent dat het dataverkeer sneller wordt maar daarnaast wordt het door 4G ook een stuk stabieler.

Het 4G netwerk wordt ook beschikbaar voor op een tablet en een mobiele telefoon. Daarnaast kun je het ook op je laptop gebruiken. Overal wordt het internet dus een stuk sneller door dit nieuwe 4G netwerk.

Hoe snel is 4G?

Er wordt gezegd dat 4G netwerk een stuk sneller is, maar hoe snel is snel nou eigenlijk. De snelheid is eigenlijk wel het grootste voordeel van het 4G netwerk.

Dit nog naast alle andere voordelen op technisch gebied. Je kunt in theorie gezien downloaden voor 50 MB per seconde. Maar dit ligt natuurlijk wel aan het bereik wat je op dat moment hebt. Dit was bij 3G ook al het geval dus dat is niet veranderd.

Ook kan het liggen aan welke mobiel of welke tablet je gebruikt. De ene is hierbij een stuk sneller dan de andere. Meestal haal je ongeveer een snelheid van 20 MB per seconde. Maar dit is alsnog heel snel, vooral als je het vergelijkt met 3G netwerk. Op het moment dat je eenmaal 4G hebt wil je niet meer terug naar 3G.

Wat kun je precies met het nieuwe 4G netwerk?
Het voordeel van 4G is dat de snelheid niet afneemt als er meerdere gebruikers op het netwerk zitten.

Dit komt omdat 4G een stuk stabieler netwerk heeft dan 3G. Je kunt hiermee snel muziek mee downloaden en makkelijk filmpjes via internet kijken.

Maar dit allemaal kan er wel snel voor zorgen dat je snel meer data verbruikt, en dat je daardoor meer moet betalen aan je abonnement.

Zorg dus voor een grotere databundel of let er heel goed op wat je verbruikt tijdens je dagelijkse internetroutine. Een andere manier om dit te onderdrukken is door op openbare plekken WiFi te gebruiken.